Sorteer op
per pagina
 • AQUAFORTE LUCHTPOMP AP-35
  AQUAFORTE LUCHTPOMP AP-35

  De Aquaforte Luchtpomp AP-35 komt uit de nieuwe serie van Aquaforte en zijn compact van formaat en hebben een uitzonderlijk laag energieverbruik.

  € 95,59
 • AQUAFORTE LUCHTPOMP AP-45
  AQUAFORTE LUCHTPOMP AP-45

  De Aquaforte Luchtpomp AP-45 komt uit de nieuwe serie van Aquaforte en zijn compact van formaat en hebben een uitzonderlijk laag energieverbruik.

  € 107,69
 • AQUAFORTE LUCHTPOMP AP-60
  AQUAFORTE LUCHTPOMP AP-60

  De Aquaforte Luchtpomp AP-60 komt uit de nieuwe serie van Aquaforte en zijn compact van formaat en hebben een uitzonderlijk laag energieverbruik.

  € 143,99
 • AQUAFORTE LUCHTPOMP AP-80
  AQUAFORTE LUCHTPOMP AP-80

  De Aquaforte Luchtpomp AP-80 komt uit de nieuwe serie van Aquaforte en zijn compact van formaat en hebben een uitzonderlijk laag energieverbruik.

  € 163,35
 • AQUAFORTE LUCHTPOMP AP-100
  AQUAFORTE LUCHTPOMP AP-100

  De Aquaforte Luchtpomp AP-100 komt uit de nieuwe serie van Aquaforte en zijn compact van formaat en hebben een uitzonderlijk laag energieverbruik.

  € 180,29
 • AQUAFORTE LUCHTPOMP AP-150
  AQUAFORTE LUCHTPOMP AP-150

  De Aquaforte Luchtpomp AP-150 komt uit de nieuwe serie van Aquaforte en zijn compact van formaat en hebben een uitzonderlijk laag energieverbruik.

  € 289,19
 • AQUAFORTE LUCHTPOMP AP-200
  AQUAFORTE LUCHTPOMP AP-200

  De Aquaforte Luchtpomp AP-200 komt uit de nieuwe serie van Aquaforte en zijn compact van formaat en hebben een uitzonderlijk laag energieverbruik.

  € 337,59
 • XCLEAR LUCHTPOMP 4000
  XCLEAR LUCHTPOMP 4000

  De Xclear luchtpomp 4000 is een krachtige luchtpomp die speciaal ontwikkeld is voor vijvers en kweekbakken. De pomp wordt geleverd inclusief Ø 6 mm verloopstuk/luchtverdeler voor 10 luchtslangen.

  € 65,88
 • XCLEAR LUCHTPOMP 8000
  XCLEAR LUCHTPOMP 8000

  De Xclear luchtpomp 8000 is een krachtige luchtpomp die speciaal ontwikkeld is voor vijvers en kweekbakken. De pomp wordt geleverd inclusief Ø 6 mm verloopstuk/luchtverdeler voor 10 luchtslangen.

  € 111,80
 • EVOLUTION AQUA LUCHTPOMP AIRTECH 70
  EVOLUTION AQUA LUCHTPOMP AIRTECH 70

  Evolution Aqua luchtpomp airtech 70 is ideaal om uw vijver te voorzien van een constante luchttoevoer. Deze luchtpomp is van hoge kwaliteit en van betrouwbare kwaliteit. De pomp is voorzien van standaard thermische beveiliging.

  € 189,95
 • EVOLUTION AQUA LUCHTPOMP AIRTECH 75
  EVOLUTION AQUA LUCHTPOMP AIRTECH 75

  Evolution Aqua luchtpomp airtech 75 is ideaal om uw vijver te voorzien van een constante luchttoevoer. Deze luchtpomp is van hoge kwaliteit en van betrouwbare kwaliteit. De pomp is voorzien van standaard thermische beveiliging.

  € 209,95
 • EVOLUTION AQUA LUCHTPOMP AIRTECH 95
  EVOLUTION AQUA LUCHTPOMP AIRTECH 95

  Evolution Aqua luchtpomp airtech 95 is ideaal om uw vijver te voorzien van een constante luchttoevoer. Deze luchtpomp is van hoge kwaliteit en van betrouwbare kwaliteit. De pomp is voorzien van standaard thermische beveiliging.

  € 264,95
 • EVOLUTION AQUA LUCHTPOMP AIRTECH 130
  EVOLUTION AQUA LUCHTPOMP AIRTECH 130

  Evolution Aqua luchtpomp airtech 130 is ideaal om uw vijver te voorzien van een constante luchttoevoer. Deze luchtpomp is van hoge kwaliteit en van betrouwbare kwaliteit. De pomp is voorzien van standaard thermische beveiliging.

  € 339,95
 • EVOLUTION AQUA LUCHTPOMP AIRTECH 150
  EVOLUTION AQUA LUCHTPOMP AIRTECH 150

  Evolution Aqua luchtpomp airtech 150 is ideaal om uw vijver te voorzien van een constante luchttoevoer. Deze luchtpomp is van hoge kwaliteit en van betrouwbare kwaliteit. De pomp is voorzien van standaard thermische beveiliging.

  € 475,00
 • -10%

  AQUAFORTE HI-FLOW LUCHTPOMPSET V-60
  AQUAFORTE HI-FLOW LUCHTPOMPSET V-60

  Aquaforte Hi-Flow Luchtpompset V-60 met luchtverdeler, 50 meter luchtslang (4 x 6mm) en 10 luchtstenen (Ø5cm).

  € 132,00 € 118,95
Sorteer op
per pagina

VIJVERBELUCHTING

Vijverbeluchting is van essentieel belang voor gezond en helder vijverwater. Genoeg zuurstof in uw koivijver is voor uw vijvervissen ontzettend belangrijk. Besteed daarom altijd voldoende aandacht aan de beluchting van uw vijver. Uw vijvervissen hebben minstens 6mg/ltr zuurstof nodig. Als deze waarde onder de 5mg/ltr raakt, raken uw vijvervissen gestresst. Op het moment dat uw vijvervissen meer stress voelen, gaan ze nog meer zuurstof gebruiken.  En te weining zuurstof is vanzelfsprekend nooit goed voor uw vissen. De zuurstofwaarden kunt u makkelijk testen met speciale watertesten. De Colombo testlab proffesional bevat bijvoorbeeld alle watertesten om uw vijverwater goed te monitoren, waaronder de zuurstofwaardes. Daarnaast zorgt vijverbeluchting (door de circulatie) ervoor dat er geen stilstaande hoeken in uw vijver staan. Tevens zorgt extra zuurstof voor het ijsvrij houden van uw vijver in de winter. Kortom, een goede vijverbeluchting is onmisbaar.

VIJVERBELUCHTING - DE MATERIALEN

Voor vijverbeluchting heeft u verschillende materialen nodig. DTC Koi levert u alles voor de beluchting van de koivijver tegen de laagste prijzen en een snelle levering. In ons assortiment bieden wij u alle bekende merken en budget merken op het gebied van vijverbeluchting. Hieronder een greep uit de artikelen die u nodig heeft voor de beluchting van uw vijver.

VIJVERBELUCHTING - HOEVEEL HEB IK NODIG?

De hoeveelheid vijverbeluchting is onder andere sterk afhankelijk van het aantal vissen, het aantal planten en het wateroppervlak van uw vijver. Als u bijvoorbeeld veel vijvervissen heeft zwemmen, heeft u vanzelfsprekend ook meer vijverbeluchting nodig.  In het algemeen geldt dat u nooit genoeg vijverbeluchting kan hebben. Zoals hierboven vermeld, is de ideale waarde van uw zuurstof 6mg/ltr. Er bestaat niet een standaard rekenmethode om de hoeveelheid vijverbeluchting te meten voor uw vijver. Wij willen u daarom graag helpen om u advies te geven over de beluchting. Dat kan per mail, per telefoon of kom eens langs in onze showroom in Wehl (de omgeving van Doetinchem). Houd onderstaande gegevens dan bij de hand.

 1. Bepaal de inhoud van uw vijver in decimeters (1 dm = 10 cm). Vermenigvuldig de lengte x breedte x hoogte van uw vijver. 
 2. Bepaal de inhoud van uw vijverfilter.
 3. De hoeveelheid vissen in uw vijver

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Aanbieding

Betaalmogelijkheden

© 2016 - 2020 DTC Koi - Voor gezonde en betaalbare koi! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel